Informatii nutritionale pentru 100 g:
Valoare energetica 1030,00 kj (247,00 kcal)
Grasime 0,40 g din care acizi grasi saturati 0,10 g
Carbohidrati 56,00 g din care zaharuri 56,00 g
Fibre 6,70 g
Proteine 1,20 g
Sare 0,00 g
Se spune ca Profetul Mohamed a intrebat despre bunastarea femeilor din Medina. Observase ca femeile de acolo erau foarte intelepte in ciuda faptului ca munceau mult si aveau multi copii. Femeile au spus profetului ca au mancat zilnic curmale de la copacii din jur. Profetul a numit aceste curmale "Ajwa" si le-a recomandat tuturor femeilor. De fapt, scripturile mentioneaza ca, in beneficiul fiecarei femei, se recomanda sa consume zilnic 7 - 9 curmale Ajwa. In perioada Ramadanului postul se porneste zilnic cu cateva bucati de curmale Ajwa si un pahar cu apa.
Pe langa vitaminele A, C, E si K, curmalele mai contin principalele vitamine din grupul B in cantitati relativ mari (B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9).
Curmalele sunt bogate in fibre (importante in digestie), oligoelemente (cupru, fier, fluor, iod, zinc, seleniu, mangan), minerale (magneziu, potasiu, calciu), aminoacizi (acid pipecolic, triptofan).
Se recomanda consumul de curmale in urmatoarele afectiuni:
- ateroscleroza (previne, de asemenea, accident vascular cerebral si atac de cord)
- artrita
- Alzheimer
- anemie
- ciroza hepatica
- constipatie, stomac deranjat si alte boli ale sistemului digestiv
- durere si umflaturi
- osteoporoza
- febra fetei
- excesul de greutate
- cancer
Pentru a profita la maxim de cele mai bune curmale, oferim diferite sortimente - fiecare cu o compozitie unica.